Форель — велика риба, яка може мешкати в досить різному середовищі. Але найголовніше – для життя вона вибирає виключно чисті моря та озера. Тому ви можете бути впевнені,…
Скумбрія
Скумбрія відноситься до сімейства морських риб, що складається з різних видів. Включаючи популярні відомі нам сорти, такі як атлантична та тихоокеанська скумбрія. На жаль, у Чорноморському басейні скумбрія…
Лин
Лин – цікава рибка. У цій статті ми розповіли про легендарний слиз, яким він славиться. Про особливості нересту, місць проживання та звички.
Катран
Катран — смачна акула Чорного моря. Чи небезпечна вона для людини, чи може запливати на пляжі та як її їдять. Про це та багато іншого цікавого про катран,…
Язь — «золота голова»
Язь — «золота голова». Так називають рибалки рибку, про яку мало хто знає. Але ми завжди ділимося з вами найцікавішим. Про неї і розповімо у цій статті.
Тюлька
Тюлька — точно всім відома рибка. Якщо ви любите пити пиво, то, напевно, чудово з нею знайомі. Ця маленька рибка — напевно, найдоступніша і найдешевша закуска до пінного…
Риба — краща за м’ясо
Риба — краща за м’ясо. Постулат чи міф? Правда чи суб’єктивізм?
Рибні закуски до Новорічного столу
Рибні закуски до Новорічного столу — щорічне, животрепетне та завжди відкрите питання. Де взяти як подати, чим прикрасити. З чим поєднувати, які напої.
Лящ
Лящ дуже добре відомий кожному, щоб у всіх подробицях описувати його зовнішність. (Л. Сабанєєв «Риби Росії»)
Червона ікра: види та особливості
Червона ікра – види, особливості, смак. Як вибрати, яку купити до свята, як відрізнити їх одну від одної. Ми розповімо все, залишайтеся з нами.
Вобла та тараня
Вобла та тараня — легендарні рибки під пиво. Чим відрізняються річкова плотва від вобли та тарані, а тарань від вобли. Смак, місце існування, поведінка.
Товстолоб
Товстолоб — одна з найпопулярніших риб. Серед любителів, експертів та новачків. У цій статті ми розповімо саме про неї.
Бички
Бички: що за риба така де водиться, які вони бувають. Про це і все, що пов’язано з бичком — розповідаємо докладно.
Вибираємо червону ікру правильно
Вибираємо червону ікру правильно — ми ж заслуговуємо на краще. У цій статті ми поділимося декількома базовими правилами та фактами, які допоможуть вам не помилитись. Червона ікра –…
Чехоня
Чехонь у народі називають їстівною шаблею. І зараз ми більше про неї розповімо.
Камбала: форма, легенди, в’ялена
Бач, як тебе перекосило! Камбала виглядає настільки химерно, що її практично неможливо сплутати з іншою рибою. Недарма древні люди склали чимало кумедних легенд, що пояснюють чому камбала стала…
Історія рибного асортименту
Історія рибного асортименту сповнена злетів і падінь, але знати її важливо. Хоча б для відчуття цінності сьогодення. Як змінювалася рибна культура і чим сьогодні пишається рибний онлайн-магазин «Fishmarket»…
Вугор
Вугор – риба, про яку сперечалися вчені десятиліттями. Як розмножується, де ховається, звідки береться. Сідайте зручніше, ми все розповімо.
Четвер — рибний день: відгомони історії
«Четвер — рибний день». Ця фраза «вписалася» на підкірку колективної свідомості з часів дитячих садків та шкільних їдалень. А разом з нею — смак рибних котлеток на пару,…
В’ялена риба з ікрою
Так-так, ваша улюблена в’ялена риба з ікрою. Та, яку ви завжди так чекаєте та ні на що не готові проміняти. Яку можна чистити руками або різати шматочками до…
Жирна в’ялена риба
Жирна в’ялена риба — улюблені ласощі гурманів. Яскраво виражений смак, соковитість і жирок, що стікає по руках — все це давно перетворилося в окремий ритуал. Про головні сорти,…
Користь в’яленої ікри
В чому користь в’яленої ікри, з чим і як її їсти та в чому різниця смаків. У цій статті ми розповіли про властивості ікри на наш організм, про…
Як чистити в’ялену рибу
Чистити в’ялену рибу — специфічний ритуал. Без відточених навичок, вибірковості та уважності до деталей тут нікуди. Але яким би «елітарним» не здавався сам процес, все, що потрібно —…
Синя спинка і білі очі (синець і сопа)
Синець – представник сімейства коропових, дуже схожий на свого близького родича – ляща. Він має таке ж високе, стисле з боків, тіло і дрібну сріблясту луску з легким…
Товстоспинна пелядь
«На озері попалася жиром текуча товстоспинна пелядь та багато дрібної рибки. Вирішили пелядь заготовлювати на зиму
Сиг на ім’я омуль
Ось так омуль! Багато з вас, напевно, чули романс XIX століття про “славетне море – священний Байкал” і “славетний корабель – омульову бочку”. Довгий час я не особливо…
Стрибуха кефаль
Кефаль – риба інтернаціональна. Оскільки вона водиться майже у всіх теплих морях. Від американської Флориди на заході до Південно-Східної Азії на сході. Більш того від Азовського моря на…
Корюшка – риба з запахом огірка
Ось так корюшка! Дивлячись на корюшку, і не скажеш, що ця представниця класу лучеперих риб користується у людей особливою любов’ю і навіть повагою. Корюшку не тільки із задоволенням…
Стерлядь – делікатес без кісток
Д. Філімонов «Стерлядь» «Я дививсь на рибу із пап’є-маше і смута, як риба, плавала в душі: і чому не знаю? Чому я не їв? І чому про рибу…
Річкова плітка – найчисленніша риба наших водойм
Річкова плітка – напевно, звичайнісінька та найчисленніша риба наших водойм. Вона мешкає практично по всій Європі, виключаючи хіба що річки, які впадають в Середземне море.
Судак – гігант серед окуневих
Судак – між щукою й окунем. Дивлячись на судака, може здатися, що ця риба – результат порочного зв’язку окуня з щукою. Як і звичайний окунь, судак смугастий і прикрашений колючим переднім…
Окунь – смугастий розбійник
Окунь добре відомий кожному, хто, хоча б, кілька разів ходив порибалити з вудкою. За поширеністю і чисельністю в наших водоймах зі звичайним окунем може позмагатися хіба що плотва.
Щука – річкова цариця
Щука, якими тільки прізвиськами не нагороджували цю рибу! “Річковий вовк” … “Прісноводна акула” … А ось я б порівняв її з крокодилом, якому замість лап дісталися плавники.