В'ялена риба

В’ялена риба – закуска тільки для пива. Згодні з цим твердженням чи ні? Ось ми не згодні. І зараз будемо намагатися зруйнувати цей стереотип.

Filters
Done
  • Cпинки синця в'яленогоCпинки синця в'яленого Чекаємо
    от 18 грн. за 100 гр.

    Cпинки синця в’яленого — це очищені шматочки м’яса, у вакуумній упаковці. Той самий випадок, коли нічого не потрібно робити. Не потрібно чистити, ні різати, ані бруднити руки. Просто відкрити упаковку, укласти на тарілку та насолоджуватися. Як закуска до пива чи білого вина, як снек.

    Замовлення — від 100 г. Зберігати в холодильнику.

  • от 48 грн. за 100 гр.

    Наша в’ялена астраханська вобла відрізняється значними розмірами. Тому це завжди відмінна ідея до келиха пінного напою. Рівномірно просолена і правильного в’ялення вобла – це справжнє задоволення. Яке так легко отримати, просто оформивши замовлення в нашому інтернет-магазині.

  • В'ялена дорадоВ'ялена дорадо
    от 50 грн. за 100 гр.

    В’ялена дорадо — однозначно особлива рибка. Якщо ви любите жирненьку, слабосолона і морську — варто спробувати. Не схожа ні на що.

    Одна рибка – від 350 грамів. Зберігати у холодильнику.

  • Чекаємо

    В’ялена камбала вважається досить рідкісною закускою. І це навіть незважаючи на те, що ця риба водиться і в Чорному морі. Популяція цієї риби (як і багатьох інших риб) скорочується через надмірний вилов і браконьєрство. Але не тільки рідкість цієї риби робить її унікальною закускою. В’ялена камбала має ніжний смак, а також легко чиститься. Звучить як ідеальний рибний снек, чи не так?

  • В'ялена камбала Далекосхідна ікрянаВ'ялена камбала Далекосхідна ікряна_1
    от 96 грн. за 100 гр.

    В’ялена камбала Далекосхідна ікряна — делікатес, якого ми з вами так давно чекали!

  • от 140 грн. за 100 гр.

    В’ялена корюшка ікряна – відмінний вибір для відмінного вечора. Корюшка вважається делікатесом, тому ця рибка стане справжнім хітом ваших посиденьок. Новачки часто нехтують корюшкою через невеликого розміру, але дуже даремно. Дійсно, в’ялена корюшка ікряна зовсім невелика за розміром. Але як тільки ви спробуєте її на смак, відразу зрозумієте, чому ця маленька рибка так популярна.

  • Чекаємо
    от 52 грн. за 100 гр.

    В’ялена пелядь відрізняється приємним смаком і характерним ароматом. Більш того, м’ясо цієї риби високо цінується гурманами. Її можна їсти, як закуску до пива. Так і просто саму по собі. Пелядь правильного в’ялення – це дуже жирна риба. До того ж вона швидко чиститься. Що безперечно є величезною перевагою для дружніх вечірок.

  • от 22 грн. за 100 гр.

    В’ялена плітка це незамінний компаньйон пива. Багато хто відзначає, що саме в в’яленому вигляді її смак по-справжньому розкривається. Ніжне м’ясо плітки з яскравим солодкуватим ароматом неможливо сплутати з жодною іншою в’яленою рибкою. Не відмовляйте собі в задоволенні. І швидше порадуйте себе і своїх близьких цим делікатесом.

  • Вяленая плотва икрянаяВяленая плотва икряная 3 Чекаємо
    от 30 грн. за 100 гр.

    В’ялена плітка ікряна – риба, без якої жоден рибний асортимент не буде повним. Це класика, традиція і незабутній смак. Ну а наявність ікри робить цю рибку частіше більш бажаною, ніж модний імпортний лосось. Можна любити чи не любити пиво, але встояти перед в’яленою ікряною пліткою не може ніхто.

  • Чекаємо
    от 57 грн. за 100 гр.

    В’ялена ряпушка – це неперевершений рибний делікатес. З царських часів цим смаколиком могли побалувати себе виключно представники королівської знаті. Незважаючи на те, що її м’ясо відрізняється жирністю, кількість калорій залишається низькою. Ніжний солодкуватий смак у поєднанні з незначною кількістю кісток зробили ряпушку неперевершеною закускою до пінних напоїв.

  • Чекаємо

    В’ялена тараня (таранька) чудово поєднується з пінним. Особливо з пряним і ароматним світлим пшеничним. Бархатистий післясмак напою доповнює аромат в’яленої риби. І навіть розкриває нові відтінки смаку тарані.

     

  • от 32 грн. за 100 гр.

    В’ялена чехоня вважається дуже цінною рибою. До того ж саме в в’яленому вигляді вона ідеально підходить для дієтичного меню. Риба, приготована за правильними технологіями, принесе вам не тільки смакове задоволення. Але і допоможе зміцнити організм в цілому. В тому числі й збагатити його корисними мікро- і макроелементами.

  • от 34 грн. за 100 гр.

    В’ялена щука являє собою одну з найбільш популярних позицій в нашому асортименті. Про її приголомшливі смакові якості можна говорити нескінченно. До того ж вона не потребує похвали. Оскільки фірмовий аромат її м’яса відмінно підходить під будь-які пивні напої.

  • от 38 грн. за 100 гр.

    В’ялений бичок балтійський – рибна закуска безлічі застосувань. Найважливіше те, що ця риба стане відмінною закускою до будь-якого сорту пива. Все це завдяки м’якому смаку, який не перебиває смак пива, а відтіняє його. Також в’ялений бичок балтійський служить відмінною закускою сам по собі – без пива – оскільки він слабосолений. Тому цей бичок чудово виконає роль закуски незалежно від тематики ваших посиденьок. Чи то ви збираєтеся з друзями на пиво або ж просто хочеться чогось солоного – з балтійським бичком вечір не буде нудним.

  • Чекаємо
    от 15 грн. за 100 гр.

    В’ялений лящ відрізняється жирністю і пікантним смаком. Величезною перевагою називають той факт, що його м’ясо має рибний аромат без сторонніх запахів. За це, він і придбав свою славу. І сьогодні в’ялений лящ входить в топ найпопулярніших рибних закусок під пиво.

  • от 22 грн. за 100 гр.

    Лящ в’ялений завжди в списку покупок справжнього рибного любителя. Без цієї риби складно обійтися. А у нас є в’ялений лящ ікряний! Це як мінімум в 100 разів краще, ніж звичайний лящ, особливо для тих, хто вже дуже любить ікру. А ікру люблять абсолютно всі. Деякі можуть навіть саму рибку не їсти, але ікру обов’язково стягнуть. Такою любов’ю в’ялена ікра зобов’язана своєю текстурою, крутим в’яленим запахом і ще більш крутим смаком. Тому в’ялений лящ ікряний завжди в топових позиціях у нашому рибному магазині.

Звичайно, в’ялена риба є чудовою пивною закускою. Ну і вже точно вона краще підходить до пива, ніж сухарики або чіпси. Однією з причин є сама структура в’яленого м’яса – воно тягуче і щільненьке. Багато гурманів люблять в’ялену рибу саме за її щільну структуру. А сама процедура чищення риби є чимось на зразок святкової церемонії. І ця церемонія завжди передує приємним посиденькам з друзями.

Але ми б не хотіли, щоб вживання такої прекрасної закуски обмежувалося тільки пивними вечірками. Тому нас радує, що останнім часом в’ялена риба почала відвойовувати своє законне право існувати як самостійне блюдо і снек.

В’ялити рибу почали століття назад

В’ялення є одним з найпопулярніших, а також давніх способів консервування риби. Таким чином наші пращури запасалися рибними продуктами замість того, щоб викидати зайвий улов. І трохи пізніше почали додавати в’ялену рибу при приготуванні різних страв. Зауважимо, що в’ялена риба додає особливий і неповторний аромат і смак традиційних страв, роблячи їх ще смачнішими.

А потім з часом в’ялена риба перейшла до класу пивних закусок. І там і залишилася. А ось якщо звернутися до кухні світу, там знайдуться приклади існування в’яленої риби як самостійної страви.

В’ялена риба в кухнях світу

Наприклад, в азіатській кухні широко використовується стружка тунця. Її можна використовувати для приготування супів, які набувають зовсім нового смаку. Також цю стружку додають до щойно звареного рису або до ролів.

А в средземноморской кухні є такий цікавий продукт як боттарга. Це просолена сушена ікра кефалі або тунця. У деяких країнах боттаргу залишають дозрівати на період до півроку. Тим, хто пробує цей делікатес вперше, радять вжити його в чистому вигляді – просто з шматочком хліба і краплею оливкової олії. А взагалі боттаргу часто додають в салати або перемішують з пастою. Варто зазначити, що цей продукт ніколи не піддають тепловій обробці, так як він відразу розвалиться на шматочки.